Whitepaper samenvatting

Strengere EU-voorschriften voor palletstabilisatie vragen om uw oog voor detail

Strengere EU-voorschriften voor palletstabilisatie vragen om uw oog voor detail
Het is u vast niet ontgaan: de Europese Unie hanteert strengere voorschriften voor het zekeren van vrachtlading. Bij politiekorpsen in onder andere Duitsland heeft het controleren op ladingzekeringen grote prioriteit. Ook in Nederland zijn controles langs de weg hét middel om de EU-voorschriften na te gaan. Belangrijk, want een kwart van de ongelukken met vrachtverkeer op de Nederlandse wegen wordt veroorzaakt door verkeerde ladingzekering.  

Lange tijd waren de eisen voor ladingzekering in elk Europees land verschillend. Dit voorjaar heeft de EU daarom meer uniforme voorschriften opgesteld omtrent palletstabilisatie. Deze nieuwe regels leggen de verantwoordelijkheid van de ladingzekering niet alleen bij de vervoerder, maar bij alle betrokkenen in de transportketen. Elk bedrijf dat iets van A naar B vervoert, is voortaan aansprakelijk wanneer de ladingzekering of palletstabilisatie niet aan de eisen voldoet. 

Heeft u oog voor detail? 
Bij inspecties langs de weg wordt de gehele lading van vrachtwagens kritisch bekeken. Bij politiecontroles letten agenten vanzelfsprekend op hoe de lading als totaal gezekerd is, maar kijkt u ook naar de details? Zijn de goederen juist ingepakt en gestapeld? Hoe zijn de pallets verpakt en met folie omwikkeld? Zijn de pallets vormvast en stabiel? En: wat is er gedaan om het verschuiven van de lading tegen te gaan? Allemaal aspecten waarmee schade aan de lading wordt voorkomen en waarmee deze zeker en stabiel kan worden vervoerd. Belangrijker nog: aspecten die bijdragen aan de verkeersveiligheid en de kans op ongelukken aanzienlijk verkleinen. 

Panhuijsen biedt waardevolle informatie  
Vanuit onze klanten heerst er nogal wat onzekerheid over deze nieuwe wetgeving. Vragen als: ‘is mijn pallet wel goed gewikkeld’ of ‘wat wordt er nu precies van mij verwacht’ worden ons met grote regelmaat gesteld.  Om antwoord te geven op deze vragen en onzekerheid over het wikkelen van uw pallet weg te nemen, heeft Panhuijsen een viertal testprogramma’s ontwikkeld. De resultaten uit deze tests zullen u laten zien of uw huidige manier van wikkelen voldoet aan de EU-voorschriften. Presteert uw gewikkelde pallet onder de norm dan kunnen wij u adviseren over het doorvoeren van verbeterpunten en hoe u de gestelde EU norm wel kunt halen. Ons uitgebreide testprogramma zal op basis van data aantonen dat uw pallet nu wel geschikt is voor een veilig wegtransport.  

Afhankelijk van uw situatie kunt u ons inschakelen om een professioneel Adviesplan te laten opstellen.
download
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 20-08-2019
Bestandstype: pdf
Document: Whitepaper
Taal: NL
Gepubliceerd door: Panhuijsen Verpakkingsmachines en Systemen B.V.

Lees ook

Hoofdmediapartner


logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png

Mediapartners