Nieuwscafe
In Hal 3 is het Logistica Nieuwscafé ingericht. Iedere dag vinden hier gesprekken plaats met experts uit het vak. Ook sprekers uit de verschillende Logistica beurstheaters schuiven aan tafel en geven een sneak preview van hun bijdrage.

Het Nieuwscafé is het podium om alle actuele onderwerpen in het logistieke vak aan de orde te stellen. In korte sessies bespreken logistieke professionals dagelijks de trends en ontwikkelingen op de volgende vier thema’s: data en digitalisering, robotisering, material handling en de veranderende arbeidsmarkt.

Data en digitalisering

Nederlandse handels- en productiebedrijven zijn vaak nog niet klaar voor een toekomst waarin data en digitalisering een voorname rol speelt in hun logistieke proces. Uit het onderzoek Data en digitalisering in de logistiek blijkt dat bedrijven zichzelf een magere 6,1 geven voor de huidige mate waarin logistieke processen zijn geautomatiseerd en gedigitaliseerd en de mate waarin realtime data worden gebruikt.

Voordat bedrijven aan de slag gaan met digitalisering, is het essentieel dat ze ook hun logistieke processen op orde hebben. Zonder deze basis is het niet mogelijk om de voordelen die verdere digitalisering met zich meebrengt uit te nutten. Het is dan bijvoorbeeld nauwelijks mogelijk bij ontvangst van een order te bepalen wat het aantal palletlocaties in een vrachtwagen zal zijn of hoeveel tijd het vraagt voordat een order gereed staat aan het dock.

Vragen die je als bedrijf dient te beantwoorden zijn onder meer: Welke data is er allemaal nodig willen we verder gaan met digitalisering? Zijn de huidige systemen die worden gebruikt en is dit wel toekomstbestending (hardware, programmeertaal, e.a.),? Hoe moeten bedrijven zich voorbereiden met data vóórdat ze aan de slag gaan met digitalisering?

Robotisering

Een voordeel van robotisering is dat het arbeidskosten reduceert en betrouwbaarheid van doorlooptijden en juiste leveringen op een vast hoog niveau houdt. Voor veel bedrijven blijkt dit de doorslaggevende factor om over te stappen op robotisering. Het gaat hierbij vooral om werk met een hoog repeterend gehalte. Ook voor het nijpende personeelstekort kan robotisering een goede oplossing zijn. We zien een nieuwe impuls als het gaat om robotisering vanwege het huidige personeelstekort.

Robotisering is veel meer dan alleen mensen vervangen door robots. Het vergt een duidelijke controle op de logistieke processen, een forse investering in tijd en geld en vaak de nodige reorganisatie op diverse terreinen. De transitie naar werken met robots vergt daarnaast de nodige investeringen in de benodigde vaardigheden bij het personeel. Een niet te onderschatten proces dus, dat de juiste voorbereiding en timing vraagt, en de nodige samenwerking tussen logistiek, HR en IT.

Steeds meer magazijnen gebruiken geavanceerde orderpicksystemen, agv's of drones, maar er is veel meer mogelijk. Hoe zien magazijnen er over 20 jaar uit? Wanneer is het interessant om over te stappen op robots, wat is het kantelpunt, en hoe begin je er mee? En wat voor effect heeft dit op medewerkers?

Material Handling

In dit thema worden allerlei innovaties en trends op het gebied van material handling besproken. Ook duiden we de voordelen hiervan. Welke problemen kunnen ze oplossen? Denk aan duurzaam inzetbaarheid en personeelstekort, slimme veiligheidssystemen AI, IoT etc. . Hoe kunnen ze groei stimuleren, efficiency verhogen of kosten drukken? En wat zijn de valkuilen? Is er vooruitgang op het gebied van de standaard interntransportmiddelen? Nieuwe brandstoffen (waterstof), technische add-on's en kwalitatieve verbeteringen van de machines.

De belangrijkere trends in material handling hebben te maken robots, cobots en agv's en internet of things. Door steeds meer bewegingen automatisch uit te laten voeren en interntransportmiddelen beter met en binnen de werkomgeving te laten communiceren, worden de mogelijkheden om logistieke efficiency te bewerkstelligen beter. Ook de ontwikkeling en bruikbaarheid van hoger geautomatiseerde opslagsystemen hebben een vlucht genomen waardoor deze investeringen steeds interessanter worden voor steeds meer bedrijven om mee te gaan werken.

De veranderende arbeidsmarkt

Doordat de economie op volle toeren draait, hebben steeds meer bedrijven last van een tekort aan personeel. Ook op de logistieke arbeidsmarkt zijn de krapte en de loonstijgingen voelbaar. Combineer dit met trends, zoals digitalisering, robotisering en toenemende klanteisen als een snelle en goedkope bezorging, en al gauw wordt duidelijk dat ondernemingen alle zeilen moeten bijzetten om de continuïteit van de onderneming te waarborgen en aan klantverwachtingen te blijven voldoen. Ze zijn genoodzaakt om meer tijd, geld en capaciteit te steken in strategisch personeelsbeleid, in een gestroomlijnd logistiek proces en in sociale innovatie.

Met het onderzoek ‘De inzet van strategisch personeelsbeleid bij handels- en productiebedrijven’ hebben evofenedex en ABN AMRO inzicht gekregen in de wijze waarop handels- en productiebedrijven de aankomende vijf jaar omgaan met de veranderende arbeidsmarkt. We bespreken in het Nieuwscafé de belangrijkste uitkomsten en de bijbehorende concrete aanbevelingen met logistiek- en hr-professionals.

Kom naar de Logistica 2019 en wie weet tot ziens in het Nieuwscafé. Het nieuwscafé is openbaar, wel dient u zich te registeren voor de beurs via onderstaande button!

Hoofdmediapartner


logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png

Mediapartners