Nieuws
06 september 2019

Dit zijn de genomineerden voor de Logistica Award 2019

De genomineerden voor de Logistica Award 2019 zijn bekend. De kanshebbers zijn: Copal Handling Systems, Eurotec, Robomotive en VebaBox Cool Solutions.

Het aantal aanmeldingen voor de Logistica Award 2019 dit jaar was groot. De jury uitte zich opnieuw lovend over de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen. "Maar stuk voor stuk zeer toepasbaar in de dagelijkse logistieke praktijk", aldus juryvoorzitter René de Koster. 


Copal Handling Systems

Copal Handling Systems dingt mee met de Container Unloader, een automatiseringsoplossing voor het lossen van zeecontainers met los geladen goederen. Het lossen van deze containers gebeurt nu nog handmatig en is een arbeidsintensieve klus. Los gestapelde kartonnen dozen of jute zakken worden met deze toepassing volautomatisch ontladen en eventueel gepalletiseerd. De machine rijdt de container in en kan met behulp van een telescoopband en speciaal ontwikkelde grijpers de lading tot achterin de container oppakken. Het systeem is uitgerust met scansoftware, 3D vision-technologie, lasersensoren en camera’s die het hele proces herkennen en de beste grijpvolgorde bepalen. 


Eurotec

De Lowpad van Eurotec is een hele lage, compacte, omnidirectionele AGV in meerdere uitvoeringen. Deze AGV kan bijna alle bestaande ladingdragers vervoeren, zelfs Deense karren of retail rolcontainers. De Lowpad kan in kleine ruimtes manoeuvreren en meer dan 600 kilogram dragen. Hij opereert veilig tussen het personeel van een bedrijf, waardoor logistieke processen geleidelijk geautomatiseerd kunnen worden.

Robomotive

De Robomotive box pick cel is een orderverzamelaar. De robot kan dozen en afzonderlijke items picken binnen een bereik van drie meter. Door een 3D camerasysteem en adaptieve grijptechnologie hoeft geen gebruik te worden gemaakt van AI of deep learning en is de robot in staat om willekeurige dozen die op een willekeurige manier zijn gestapeld op te pakken en te positioneren. De box pick cel kan circa vierhonderd items per uur picken, met een beschikbaarheid van meer dan 95 procent.

VebaBox

De VebaBox is een actieve koeloplossing die in bijna elke transportbus past. De koeloplosingen kan gebruikt worden als een goedkoper alternatief voor een koelwagen of kan ingezet worden om de kwaliteit en efficiency te optimaliseren binnen de gehele koelketen. De box is aangepast aan de wagen en kan los verplaatst worden tussen de wagen en de laad-en losruimte. 

Op 5 november, tijdens de opening van Logistica 2019, wordt bekend wie de Logistica Award in ontvangst mag nemen. Ook de winnaar van de publieksprijs wordt dan bekend gemaakt.

Vebabox.png


Logistica 2019

Op 5 november, tijdens de opening van Logistica 2019, wordt bekend wie de Logistica Award in ontvangst mag nemen. Ook de winnaar van de publieksprijs wordt dan bekend gemaakt.

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner


logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png

Mediapartners