Nieuws
17 mei 2019

De 6 belangrijkste ontwikkelingen voor warehouses

Uitgedaagd door de eisen van e-commerce en omnichannel fulfilment, kleinere orders, steeds kortere leveringstermijnen en een aanhoudend tekort aan arbeidskrachten, zijn er nieuwe oplossingen nodig voor warehouse managers. 

Technologie biedt op zijn minst enige opluchting. Met automatisering, robotica, kunstmatige intelligentie (AI) en andere geavanceerde technologieën die hun weg vinden in de wereldwijde distributiefaciliteiten, is het warehousemanagementsysteem (WMS) een betrouwbare factor die lange tijd als een hoeksteen voor de meeste distributieactiviteiten heeft gediend.

Maar zelfs voor alle voordelen waarvan WMS bekend is, hangt de acceptatiegraad van de software rond de 70 procent, blijkt uit een WERC-enquête uit 2018. "Hoewel 30 procent meer faciliteiten een WMS hebben geïmplementeerd dan in 2008," zegt de organisatie, "gebruikt bijna 35 procent nog steeds niets voor het beheer van het magazijn. Zij vertrouwen nog altijd op spreadsheets en handmatige registraties. Dit komt vooral terug bij het mkb, ook al zijn voor deze sector uitstekende midsized WMS pakketten beschikbaar.

Desondanks schrijdt de technologie voort, gedreven door de druk vanuit de markt. Hieronder zes belangrijke trends voor het komende jaar.

> Lees verder

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner


logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png

Mediapartners