Blickle Wielen B.V.
Stand: 04.C076
Familiebedrijf sinds 1953

In 1953 verdeelde Wilhelm Sülzle zijn gevestigde ijzerwarenfabriek onder zijn zonen en zijn schoonzoon Heinrich Blickle in drie zelfstandige bedrijven. De nieuw opgerichte firma Blickle nam de productie van ijzeren karrenwielen over en ontwikkelde daaruit een uitgebreid assortiment hoogwaardige wielen, zwenk- en bokwielen. Typische Zuid-Duitse deugdzaamheid, vlijt, kwaliteitsbewustzijn en ondernemerschap zorgden ervoor dat de producten permanent verbeterden. Na het plotse overlijden van Heinrich Blickle in 1961 nam zijn echtgenote Elisabeth Blickle de leiding over het bedrijf over. 

Vandaag is het zijn zoon Reinhold Blickle die als bedrijfsleider en aandeelhouder het bedrijf leidt, samen met zijn echtgenote Denise Blickle en Walter Wager. Onder hun leiding heeft de firma Blickle zich in de laatste decennia ontwikkeld tot één van de grootste fabrikanten van wielen en zwenkwielen wereldwijd. Daarbij gaan technologische innovatie en het respect voor de traditionele waarden van een familiebedrijf steeds hand in hand - een bedrijfsfilosofie die ook in de derde generatie moet worden voortgezet.

Wereldwijde aanwezigheid

Blickle wielen en zwenkwielen wereldwijd

Dankzij een wereldwijd verkoopnetwerk zijn producten van Blickle "Made in Germany" overal verkrijgbaar waar de klanten maar willen. In 17 eigen verkoopfirma's in Europa, Amerika en Azië en met verdelers in 120 landen zorgen geschoolde commerciële en technische krachten voor aanwezigheid en service bij de klant. 

Informatie over producten en diensten van Blickle kan via het internet in 28 verschillende talen worden opgeroepen. Ook de algemene catalogus van Blickle is momenteel beschikbaar in 21 verschillende talen.

Dankzij een optimale organisatie van onze magazijnen en een wereldwijd IT-netwerk tussen alle vestigingen zijn wij in staat om snel op bestellingen te reageren.  Dankzij een snelle en betrouwbare logistiek bereiken de producten van Blickle steeds op tijd hun bestemming. Blickle is uw betrouwbare partner – wereldwijd.

Contact

Hoofdveste 32
3992 DG
Houten Nederland
+31 30 2411594

Producten en diensten

Palletwagenwielen van polyamide of met een polyurethaan loopvlak. De palletwagenwielen zijn leverbaar met of zonder kogellager.


Wielen met gespoten polyurethaan loopvlak
Zwenkwielen en bokwielen met een gespoten, thermoplastisch polyurethaan loopvlak. grote slijtvastheid en geringe rolweerstand. Het loopvlak van deze wielen is slijtvast, realiseert een geringe rolweerstand en beschikt over een hoge chemische bestendighei

Zwaarlastwielen met gegoten polyurethaan loopvlak Blickle Softhane®
Zwaarlastwielen met een groen, reactiegegoten polyurethaanelastomeer loopvlak, 75° Shore A. Het dikke, elastische loopvlak Blickle Softhane® zorgt voor een zeer hoog rijcomfort.

Zwaarlastwielen met gegoten polyurethaan loopvlak Blickle Extrathane®
Zwaarlastwielen met een lichtbruin, reactiegegoten polyurethaanelastomeer loopvlak, 92° Shore A. Het loopvlak Blickle Extrathane® is zeer goed bestand tegen kerven, doorscheuren en is bovendien uitermate slijtvast.

Zwaarlastwielen met gegoten polyurethaan loopvlak Blickle Besthane® 
SoftZwaarlastwielen met een reactiegegoten polyurethaan loopvlak. Voor een zeer geringe rolweerstand is Blickle Besthane® Soft in 75° Shore A zeer geschikt en voor een zeer hoge, dynamische belastbaarheid Blickle Besthane® in 92° Shore A.


Zwaarlastwielen met gegoten polyurethaan loopvlak Blickle Besthane®

Geleidingsrollen van polyurethaan of polyamide met veel verschillende diameters voor de meest uiteenlopende toepassingen. Bij klantspecifieke eisen behoren individueel vormgegeven geleidingsrollen tot de mogelijkheden.

Aandrijfwielen, heftruckwielen en banden met polyurethaan loopvlak of rubberen banden. Het loopvlak is afhankelijk van de wielserie vast op de velg respectievelijk stalen ring gegoten, opgeperst of opgevulkaniseerd.

Zwenkwielen en bokwielen met rubberen luchtbandwielen voor een optimaal vloerbesparend gebruik. De luchtbanden zijn verkrijgbaar met een blokprofiel of lijnprofiel en kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast.

Maar ook zwaarlastwielen met een taaie, harde kern en een staaldraadversterkte bandbasis. Als variant is een 3 componenten-band met zeer elastische tussenlaag verkrijgbaar.

Links

Hoofdmediapartner


logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png

Mediapartners