Boplan Nederland BV
Stand: 04.A029
BOPLAN ontwerpt, ontwikkelt en produceert duurzame, uiterst efficiënte val- en stootbeveiligingen voor veeleisende omgevingen. Centraal hierbij staat de bescherming van mensen, voertuigen, gebouwen en infra structuur. We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige, zeer hoog performante kunststoffen, waarbij de eigenschappen van traditionele grondstoffen in het niets verzinken.

BOPLAN modulaire systemen zijn de meest innovatieve op de markt en beveiligen wereldwijd nu reeds bedrijfshallen, warehouses, productie hallen, luchthavens, ... tot en met boorplatformen en (petro)chemische sites. Voor elke specifieke toepassing hebben we een oplossing in huis.Door onze passie voor kwaliteit en zin voor innovatie zijn we geëvolueerd tot één van meest leidinggevende bedrijven in de sector. Alle producten en systemen worden in België vervaardigd en vooraf aan de strengste normen onderworpen. 

BOPLAN heeft klanten wereldwijd & is o.a. vertegenwoordigd in Frankrijk, Duitsland, Nederland & de Verenigde Staten.

Contact

Carel Vosmaerdreef 2
5051 GN
Goirle Nederland
+31 13 2202624
TwitterLinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Aan een laadperron is een ongeluk snel gebeurd. De chauffeur kan een inschattings- of stuurfout maken of de controle over het stuur verliezen onder bepaalde weersomstandigheden. Het gevolg is dat enerzijds de vracht- of aanhangwagen ernstige schade oploopt, en anderzijds de kosten aan de laadkade en bijhorende poortconstructie de hoogte inschieten.

Hoge kosten die je kan vermijden door het plaatsen van Dock Bumpers. Dit zijn robuuste, slijtvaste laadkaaibeschermers gemaakt van PU-polymeer. Ze hebben een superieure slijt-, snij- en scheurweerstand in vergelijking met traditionele EPDM-rubberproducten op de markt. Bovendien is de Dock Bumper verstevigd met een geïntegreerde, verzinkte metalen plaat. De grootte en opvallende kleur van de Dock Bumper zorgen voor extra zichtbaarheid en veiligheid bij het aanleggen.

Aan een laadkaai vindt steeds een kluwen van bedrijvigheid plaats: magazijniers stapelen, laden en lossen, ondersteund door heftrucks die goederen aanbrengen of afvoeren. Het is op zo’n momenten dat een werknemer per ongeluk in het ijle stapt of het evenwicht verliest en in de laadkuil terechtkomt.

De Dock Gate is hierbij de uitgelezen oplossing. Deze veiligheidspoort met dubbel railsysteem garandeert een optimale valbeveiliging en biedt een zeer veilige werkomgeving voor werknemers en voetgangers aan laadzones.

Deze veiligheidsafsluiting is uitgerust met een hydraulisch hulpmechanisme voor een soepele en eenvoudige bediening. Bovendien biedt dit valbeveiligingssysteem bescherming voor uw deuropeningen. De Dock Gate bestaat uit weinig componenten, waardoor de installatietijd tot een minimum wordt beperkt.

De FLIP is een robuuste veiligheidsplint uit polymeer waarbij verbindingsstukken je toelaten een zone op een efficiënte manier aaneensluitend af te bakenen.Het idee achter de FLIP is dat je snel en eenvoudig je infrastructuur kan afschermen met veiligheidsplinten.

Door middel van 4 verschillende verbindingsstukken kan je dit type plint letterlijk langsheen rijzones, machines, muren en andere bouwelementen (wanden van koelcellen, decoratieve muren of sandwichpanelen) laten kronkelen, zonder aangewezen te zijn op rechte hoeken. Dit maakt van de FLIP een kostenefficiënte oplossing om impact laag bij de grond te absorberen.

MULTI-INZETBAAR
De I-vormige FLIP is beschikbaar in verschillende lengtes en kan een impact tot 3000 Joules absorberen, zowel aan de rail als de verbindingsstukken. De FLIP laat zich makkelijk installeren en is perfect combineerbaar met andere aanrijdbeveiligingsproducten voor maximale veiligheid!

De plint is vervaardigd uit ultra high impact polymeer en kan je gebruiken in diverse omgevingen - zowel binnen als buiten. De beschermingsplint is bovendien leverbaar met een rubberen afdichting, waardoor dit voor de chemische en voedingsindustrie meteen ook de meest hygiënische oplossing is op het gebied van aanrijdbescherming. De FLIP is bovendien bestand tegen temperaturen van -10°C tot 40°C, wat in deze sectoren erg op prijs wordt gesteld.

Modulaire aanrijbeveiliging uit flexibel polymeer
Met FLEX IMPACT® bieden we industriële val- en stootbeveiliging die vervaardigd is uit dikwandige, verstevigde kunststof elementen. In tegenstelling tot de klassieke ijzeren en stalen systemen voor aanrijdbeveiliging, biedt FLEX IMPACT® een verhoogde impactbestendigheid, zelfs bij hoge aanrijdingssnelheden. Bij de minste impact buigen de beveiligingselementen mee en nemen ze nadien hun oorspronkelijke vorm weer aan.

Flexibele, duurzame en milieuvriendelijke aanrijbeveiliging
FLEX IMPACT® is een reeks van flexibele systemen voor aanrijdbeveiliging die na een impact hun oorspronkelijke vorm en uitzicht terug aannemen. Na een aanrijding zijn er geen herstellingen nodig en er moeten niet telkens nieuwe onderdelen geïnstalleerd worden. Bovendien worden de elementen bij een botsing niet uit hun verankering losgerukt zodat de betonvloer intact blijft. De materialen zijn licht en gemakkelijk transporteerbaar en ze hoeven niet behandeld of geschilderd te worden. Kortom, onze FLEX IMPACT® beveiligingssystemen bieden een duurzame en milieuvriendelijke bescherming van mensen, voertuigen, gebouwen en infrastructuren.

Links

Hoofdmediapartner


logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png

Mediapartners