Ansul solutions B.V.
Stand: 02.C061
ANSUL Special Hazards is gespecialiseerd in het adviseren, ontwikkelen, installeren en onderhouden van blus- en brandmeldinstallaties. Door de jaren heen (sinds 1927) hebben wij diverse specialismen ontwikkeld, waaronder het beveiligen van op-en overslag van gevaargoederen onder PGS-15. 

Binnen de markt worden wij erkend als een vooruitstrevende partner met verstand van zaken. 'Wij doen het beveiligen van PGS-15 ruimten er niet even bij, maar dit is onze fulltime job'. Dit jaar zijn door ons meerdere projecten gerealiseerd en in ontwikkeling. Op onze stand (02.C024 ) praten wij u graag bij en laten we graag zien wat we doen en voor u kunnen betekenen.Door onze ervaring in de markt hebben wij goede samenwerkingen met verschillende gerenomeerde adviesbureau's en bouwers. Tevens hebben wij in ons team mensen die gespecialiseerd zijn in PGS-15 en 14 en u kunnen voorzien van een gedegen advies en evt. een UPD.Voor op- en overslag van gevaargoederen (PGS-15) bieden wij ondermeer de volgende oplossingen:

  • CO2 blusgas;
  • CO2 lage druk (LPCO2);
  • Inergas (Inert IG541/IG55);
  • Schuimconcentraat;
  • Schuimsysteem;
  • Foam lab;
  • Blusmonitor.

Contact

Platinastraat 15
8211 AR
Lelystad Nederland
+31 320 240864

Whitepapers

Producten en diensten

LPCO2 LAGE DRUK BULK BLUSGASSYSTEEM VOOR VLOEISTOFBADEN EN OPSLAGHALLEN

Speciaal voor toepassingen waar de ‘schone' blusstof uit een blusgas systeem de voorkeur heeft maar waar een groot volume dient te worden beveiligd, biedt Ansul het LPCO2 blussysteem. LPCO2 is de afkorting van Low Pressure CO2 en staat voor het gekoeld onder lage druk opslaan van het blusmiddel. Dit systeem wordt ook wel lagedruk, bulk, vloeistoffase of ‘Preferred' genoemd.

TOEPASSING
De toepassingen zijn onder te verdelen in ‘local application' en ‘total flooding'. Typische local application toepassingen zijn drukpersen en vloeistof baden. Typische total flooding toepassingen van het LPCO2 systeem zijn: opslaghallen met brandende vloeistoffen, vrieshuizen en opslaghallen met organische stoffen zoals cacao.

TOEPASSING

CO2 systemen beveiligen ruimtes of oppervlakken waar een automatisch systeem vereist is en waar nevenschade niet getolereerd wordt en waarvoor alternatieve (blusgas)systemen niet of in mindere mate geschikt zijn. Het Ansul CO2 brandblussysteem wordt bijvoorbeeld toegepast voor de beveiliging van opslagruimten met gevaarlijke stoffen, stallingplaatsen, archieven, ruimten met gevoelige apparatuur, olie- of procesbaden, etc. Bij de toepassing van CO2 dienen additionele veiligheid voorzieningen ingebouwd te worden in het systeem en gehanteerd te worden door de organisatie.

BLUSMIDDEL
CO2 systemen maken gebruik van kooldioxide in gasvorm wat in cilinders tot vloeistof is verdicht. Met CO2 systemen kunnen ruimtes beveiligd worden waarin brandbare vloeistoffen, gassen en elektrische apparatuur aanwezig zijn, oftewel brandklassen A, B en C. Dit blusmiddel is goedgekeurd door grote verzekeringsmaatschappijen en erkende testinstanties en wereldwijd verkrijgbaar. Dit milieuvriendelijke, maar voor mensen gevaarlijke, blusmiddel heeft een zeer kleine milieu belasting omdat het terug komt in de atmosfeer waar dit gas in ruime mate voorkomt.CO2 is veilig voor elektrische apparatuur als het in gasvorm wordt toegepast zonder expansie nozzle of koker. Het gas geeft mistvorming bij blussing en heeft een grotere dichtheid als lucht. De belangrijkste voordelen t.o.v. andere blusgassen zijn de goede thermische stabiliteit, de lagere kosten van het blusmiddel en het feit dat dit het enige blusgas is waarbij lek openingen toegestaan en gecompenseerd kunnen worden. Met CO2 zijn meer branden geblust dan alle andere blusgassen bij elkaar opgeteld.

Lees verder op: http://www.ansulsolutions.nl/Blussystemen/CO2-blusgas/ 

Links

Hoofdmediapartner


logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png

Mediapartners