VebaBox Cool Solutions
Stand: 03.C140
VebaBox Cool Solutions is met het concept ‘VebaBox’ genomineerd voor de Logistica Award 2019. Prof. dr. ir. René de Koster (voorzitter van de Logistica Award: "Het VebaBox concept is een eenvoudige en goedkope oplossing die een groot probleem oplost." VebaBox behoort tot de laatste vier bedrijven die strijden om deze prestigieuze Award, de onderscheiding voor de meest innovatieve oplossing in de logistiek.

VebaBox Cool Solutions ziet de Cold Chain markt groeien doordat consumenten steeds meer eisen stellen en de consumentenveiligheid steeds belangrijker wordt, waardoor de traditionele Cold Chain de komende vier tot vijf jaar gaat verdrievoudigen. Daarnaast proberen gemeenten en overheid het welzijn en de leefsituatie in de stad te verbeteren en kijken naar elektrificatie van vervoersmiddelen en nieuwe stadsdistributiemodellen. 

Waar eerder alleen werd gekeken naar vaste koelhuizen en vervoersmiddelen, gelooft VebaBox in de oplossing om de ‘ladingdrager’ te conditioneren. Hierdoor is een fabrikant, distributeur of retailer, die zich met de "last mile" bezighoudt, veel flexibeler en kan de gehele logistieke keten veel efficiënter worden ingericht én de productkwaliteit beter worden gewaarborgd. VebaBox helpt klanten om hun traditionele geconditioneerde keten efficiënter in te richten en bij te dragen aan een betere leefomgeving (duurzaamheid). 

VebaBox Cool Solutions streeft als disruptor van de traditionele Cold Chain naar optimale efficiency, gewaarborgde kwaliteit en flexibiliteit. De missie is om de Cold Chain te optimaliseren door slimme innovaties in te passen binnen bestaande omgevingen. Met mobiele actieve oplossingen en passieve oplossingen ondersteunt VebaBox Cool Solutions fabrikanten, groothandelaren en distributeurs om het geconditioneerde proces te optimaliseren.

Onder het motto ‘Samen simpele oplossingen vinden en toepassen’ helpt VebaBox met de broodnodige verandering en effectiviteit op het gebied van logistieke vraagstukken binnen de Cold Chain.

Contact

Jagersveld 41
5405 BW
Uden Nederland
+31 413 269300
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

VebaBox

Het VebaBox concept is een innovatieve en efficiënte oplossing om de ladingdrager in de supply chain actief te koelen, waardoor er meer efficiency in de keten kan worden gerealiseerd en productkwaliteit beter gewaarborgd kan worden. De kracht van het concept ‘VebaBox’ is dat het modulair is opgebouwd, waardoor het heel flexibel is in te zetten in de gehele logistieke keten. 

Daarnaast is de VebaBox op elke maat te maken en geschikt voor alle merken bedrijfswagens. Met de VebaBox kunnen producten tussen de -20 en +25 graden worden gedistribueerd en opgeslagen. De VebaBox is een uitermate geschikte oplossing voor gecombineerd transport met verschillende transporten op verschillende temperaturen. De VebaBox zorgt continu voor actieve koeling van producten. Zowel in de auto op 12V van de motor als ‘stand alone’ met een powerpack of op 230V. 

De VebaBox is een actieve koeloplossing en geschikt voor in de opslag, overslag en in transportmiddelen.

Modulair concept
De kracht van dit VebaBox concept is dat het modulair is opgebouwd en altijd bestaat uit drie componenten:
1. Casco (box)
2. Thermal Unit (koeler)
3. Voeding

Flexibel en servicevriendelijk
Het casco is op elke maat te maken en kan afgestemd op de behoefte van de klant. Hierdoor is de VebaBox flexibel in volume. Daarnaast is de VebaBox voorzien van één Thermal Unit (koeler), die binnen enkele minuten op een eenvoudige manier is te monteren en demonteren. Door dit concept is de VebaBox zeer servicevriendelijk en beschikt de klant over een hoge uptime van transportmiddelen.

Met dit concept is er kans:
1. Om het aantal transportbewegingen terug te dringen
2. Om voor minder voedselverspilling te zorgen
3. De ladingdrager te conditioneren.

Links

Hoofdmediapartner


logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png

Mediapartners