VNU

Winnaar Logistica Award 2012

Tijdens Logistica werd de Logistica Award 2012 uitgereikt. De juryprijs ging naar de I-Collector; de @vance won de publieksprijs.

De Logistica Award is de beloning voor de beste of meest innovatieve oplossing in de logistiek voor een nieuwe of verbeterende werkwijze van transport, opslagmethode, handling of andere logistieke systemen. Een deskundige jury, bestaande uit P.A.L. Leerintveld, Prof.dr.ir. G. Lodewijks, A.P.F.H. van Loon, Th. P.M. van Riet, Em. prof. dr. ir. J.E. Rooda en voorzitter Prof.dr. M.B.M. de Koster, nomineerde uit de inzendingen drie ontwerpen. Daarnaast kozen zij de winnaar van de juryprijs. Voor de publieksprijs kon t/m 9 november 2012 via deze site gestemd worden. Op 13 november 2012 werd de Logistica Award 2012 uitgereikt tijdens het seminar van het MHF.

Juryprijs: I-Collector

De i-Collector is een intelligent buffer- en orderverzamelsysteem, dat in batch aangeleverde producten kan opslaan, intern hergroeperen en per stuk, gesorteerd, uitslaan. Het bijzondere is dat dit gebeurt met zeer eenvoudige, robuuste technologie. Het systeem bestaat uit twee synchroon bewegende liften aan overliggende kanten van de opslagbuffer. De ene lift duwt lege ladingdragers naar binnen, terwijl aan de andere kant volle benodigde ladingdragers met producten uitgepusht worden op de andere lift. Deze lift brengt vervolgens de producten naar een verzamelschacht en duwt de producten naar binnen, waar ze door een conveyor met een grijpmechanisme op de afvoerband geschoven worden. De andere lift vangt tegelijkertijd de leeggeraakte ladingdragers op, waarna het proces herhaald kan worden.

I-Collector

De oplossing kan potentieel leiden tot grote besparingen op ruimtebeslag in het magazijn, emissies en kosten.

Publieksprijs: @vance

De @vance MaxiMate bestaat uit een set hoekprofielen met dwarsliggers en een spanband die zeer snel, binnen twee minuten, om een pallet aan te brengen zijn, waardoor meerdere pallets eenvoudig en stabiel op elkaar gestapeld kunnen worden, gebruikmakend van een stapelaar. Dit verhoogt de beladingsgraad in vrachtwagens, of leidt tot compactere stapeling van pallets in een magazijn. Indien twee pallets op elkaar gestapeld worden in een magazijnstelling, kan uit de onderste verzameld worden.

@vance

Deze originele, eenvoudige oplossing, kan potentieel tot grote besparingen op ruimte, transport, emissies en kosten leiden.


Bekijk hier alle drie de nominaties met toelichting en het juryrapport »Blijf op de hoogte

Ontvang bericht zodra u uw gratis toegangskaart kunt bestellen en blijf op de hoogte van het laatste beursnieuws.